اخبار شرکت گامادسک (Help Desk)

اراده دهنده خدمات هلپ‌دسک

اخبار شرکت گامادسک (Help Desk)

اراده دهنده خدمات هلپ‌دسک

در اوایل سال 1389 بانک رفاه که یکی از مشتریان داده پردازی بود، در مورد سامانه گاما آگاه شده بود، از اینرو خواهان به کار گیری گاما برای مدیریت درخواستهای IT خود در سطح شعبه استفاده کند. با این که سامانه صرفا یک Ticketing بود و بخش تجهیزات، شناسنامه تجهیزات، و انبار قطعات هنوز در گاما ایجاد نشده بود، با توجه به تیم توانمندی که در اختیار داشتیم، به سرعت این بخشها را توسعه دادیم. خوشبختانه بانک رفاه هم اکنون یکی از مشتریان فعال و خوب ما در زمینه استفاده از گاما می‌باشد.

این ایده که نرم‌افزار مدیریت درخواستی که برای خودمان و رفع مشکل خودمان تولید کرده بودیم، توانسته بود در یکی از بانکهای کشور آن هم در سراسر کشور و در سطح شعب راه‌اندازی گردد، انرژی دوچندانی به ما برای ادامه راه داد. البته در این راه پر پیچ و خم حتما اشتباهاتی هم داشته‌ایم و ایمان داریم که مسیر کارآفرینی بجز پیمودن این راه دشوار اما زیبا نیست. در این مسیر است که ما رشد می‌کنیم و اعتقاد داریم که این هنوز اول راه است…

۳ مطلب در مهر ۱۴۰۰ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

در سه ماهه سوم سال 2021‌، ITSM.tools و Freshworks یک نظرسنجی در مورد پیشرفت گزارش خدمات از سال 2017 تا کنون با همکاری یکدیگر انجام دادند که نتایج این نظرسنجی نشان می‌دهد سازمانهایی که به بازده سرمایه‌گذاری مورد انتظار خودشان (ROI) رسیده‌اند، کمتر از 12 درصد است. این مقاله برخی از یافته‌های اصلی این نظرسنجی را ارائه می‌دهد.

وضعیت پورتال سلف‌سرویس در سال 2021

وضعیت پذیرش سلف‌سرویس فناوری اطلاعات

نظرسنجی State of Self Self-Service نشان داد که هم ایمیل و هم سلف‌سرویس، روشهای متداول‌تری برای دسترسی به خدمات فناوری اطلاعات و قابلیتهای پشتیبانی نسبت به تلفن هستند.

  • ایمیل: ارائه شده توسط 84 از سازمان‌ها
  • پورتال سلف‌سرویس: 82درصد
  • تلفن: 76درصد

با این حال، واقعیت این است که این امر در سازمان‌ها متفاوت است و با عواملی مانند مکان، صنعت،  اندازه سازمان و مهمتر از همه، میزان سرمایه‌گذاری، تفاوت ایجاد می‌کند.

این نظرسنجی همچنین نشان داد که کانال ارتباطی چت در بین این سه کانال‌، به احتمال زیاد به دلیل گستردگی، پیشرفت قابل توجهی کرده است. اما هنوز تنها 42 درصد از سازمان‌ها از آن استفاده می‌کنند. به طور مشابه‌، دسترسی به خدمات فناوری اطلاعات و قابلیت‌های پشتیبانی از طریق خدمات همکاری کاری مانند Slack و Microsoft Teams در حال حاضر در 24 درصد از سازمان‌ها استفاده می‌شود.

وضعیت موفقیت سلف‌سرویس فناوری اطلاعات

نظرسنجی 2021 شامل یک پرسش متفاوت و در نتیجه اندازه‌گیری آن در مورد نظرسنجی فوق بود. اما به طرز شگفت‌انگیزی فقط یکی از پنج سازمان (از تعداد 21 سازمان) گزارش داد که ROI مورد انتظار برای سرمایه‌گذاری آنها به دست آمده است. این سطح بهتر از سال 2017 است اما هنوز به جایی که باید باشد نزدیک نیست.

با این حال‌، 30 درصد، گزارش موفقیت یا همان به اندازه کافی خوب و 19 درصد دیگر اظهار داشتند که موفقیت‌آمیز نیست اما همچنان قابل اجرا است. 10 درصد از سازمانها باید قابلیت‌های سلف‌سرویس خود را بازبینی کنند که 2 درصد آنها از بازبینی، صرف نظر کردند. جالب اینجاست که 13 درصد از سازمان‌ها هنوز قابلیت پورتال سلف‌سرویس فناوری اطلاعات را به کارکنان ارائه نمی‌دهند.

تصورات کاربران نهایی از پورتال سلف‌سرویس IT شرکت

لطفاً توجه داشته باشید که درصد‌های زیر نظرات پرسنل فناوری اطلاعات است و خود کاربران نهایی نیستند. بنابراین‌، آنها به احتمال زیاد نگاه کامل‌تری نسبت به واقعیت دارند. در اینجا، داده‌ها سطح موفقیت فوق را منعکس می‌کند:

  • 16 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که پورتال سلف‌سرویس فناوری اطلاعات آنها “عالی است. کارکنان ما دوست دارند از آن استفاده کنند.
  • 43 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که پورتال سلف‌سرویس فناوری اطلاعات آنها خوب است. کارکنان ما طرفدار نیستند اما هنوز از آن استفاده می‌کنند.
  • 14 درصد از پاسخ دهندگان اظهار داشتند که پورتال سلف‌سرویس IT آنها ضعیف است. کارکنان ما از استفاده از آن اجتناب می‌کنند.

وضعیت پذیرش کاربران سلف‌سرویس IT توسط کاربران نهایی

در ادامه این نظرسنجی، پرسیده شده است که چند درصد از کارکنان به طور فعال از پورتال سلف‌سرویس فناوری اطلاعات برای دسترسی به خدمات و پشتیبانی استفاده می‌کنند؟

21 درصد از پاسخ دهندگان به این سال پاسخ ندادند. برخی به دلیل عدم توانایی سلف‌سرویس در رفع نیازهای آنها و برخی دیگر به دلایلی، مشخص نیست. جواب سایر پاسخ دهندگان، در جدول زیر آمده است:

وضعیت پورتال سلف‌سرویس در سال 2021

سنجش موفقیت سلف‌سرویس فناوری اطلاعات

بر اساس تجربیات سایت itsm.tools‌، به نظر می‌رسد که اکثر میزهای خدمات فناوری اطلاعات از رویکرد “در صورت استفاده و رضایت، امتیاز دهید” استفاده می‌کنند. اما گزینه‌های احتمالی که برای کاربران قرار داده شده است، کافی نیستند ولی پاسخ دهندگان می‌توانند پاسخی را انتخاب کنند که به نظر آنها نزدیک است. در این نظرسنجی مشخص شد که:

  • 18 درصد از سازمانها میزان استفاده از پورتال سلف‌سرویس IT را اندازه‌گیری نمی‌کنند
  • 41 درصد از سازمانها از معیارهای کمی‌مانند حجم استفاده استفاده می‌کنند
  • 21 درصد از سازمانها از اقدامات کیفی فوری مانند بازخورد کارکنان در مورد معاملات استفاده می‌کنند
  • 18 درصد از سازمانها از اقدامات کیفی دوره‌ای مانند بازخورد عمومی‌کارکنان استفاده می‌کنند

برنامه‌های بهبود سلف‌سرویس IT

سئوال نهایی نظرسنجی این بود: آیا سازمان شما برنامه‌هایی برای اضافه کردن قابلیت‌های جدید به سلف‌سرویس فناوری اطلاعات دارد؟ (لطفاً همه موارد مورد نظر را علامت بزنید). پاسخ‌ها نشان دهنده این بود که نیاز است راهنمایی‌های بیشتری به کاربران نهایی داده شود.

به عنوان مثال‌، آیا 18٪ از سازمانهایی که برنامه‌ای برای بهبود ندارند، آنهایی هستند که ROI مورد نیاز را به دست آورده اند یا آنهایی که در حال حاضر قابلیت ارائه سلف‌سرویس ندارند؟ یا آیا آن دسته از سازمان‌هایی که به دنبال به کارگیری چت بات‌ها هستند در حال حاضر با سلف‌سرویس موفق شده‌اند؟

وضعیت پورتال سلف‌سرویس در سال 2021

امیدواریم که این مقاله و داده‌های نظرسنجی وضعیت خود سرویس سرویس فناوری اطلاعات به شما کمک کند تا موقعیت سازمان خود را در مورد موفقیت خدمات خود فناوری اطلاعات درک کنید.

منبع: گامادسک

 

  • محمدحسین خان محمدی
  • ۰
  • ۰

 مدیریت خدمات فناوری اطلاعات (ITSM) و تیم‌های امنیتی از بخش‌های مهم شرکت شما هستند. علاوه بر این، ما معتقدیم که بخش ITSM در آینده در مرکز سیستم‌های حفاظت از امنیت سایبری قرار خواهد گرفت. از گذشته، بسیاری از مشاغل ترجیح می‌دهند بخش‌های ITSM را از تیم امنیتی کسب و کار جدا کنند.

ITSM چیست

اعتقاد بر این است که این دو حوزه زمانی بهترین عملکرد را دارند که تحت عناصر مدیریتی متفاوتی قرار دارند. با این حال، اتفاقات چند سال گذشته نشان داده است که تهدیدات فناوری اطلاعات با سرعت هشداردهنده‌ای در حال پیشرفت است. بنابراین نیاز است همگام‌سازی بیشتری بین تیم‌های کسب و کار شکل بگیرد. اگر در بخش ITSM کار می‌کنید، در اینجا مواردی ذکر خواهیم کرد که باید در مورد تهدیدات امنیت سایبری در سال 2021 بدانید.

فلسفه مدل‌سازی تهدید

دانستن دارایی‌های مهم بخش فناوری اطلاعات کسب و کار شما، یکی از اجزای مهم مبارزه با تهدیدات امنیتی است. هکرها فقط موارد مفید داخل سازمان شما را هدف قرار می‌دهند.

بنابراین، به جای پخش کردن دارایی‌های امنیتی خود در سراسر سازمان (اعم از بخش‌های امن و غیرامن سازمان)، می‌توانید با قرار دادن آنها در بخش‌هایی با امنیت بیشتر و کامل‌تر، تهدیدات‌ها را دفع کنید. این فرایند، “فلسفه مدل‌سازی تهدید” نامیده می‌شود و این دفاع کلیدی در برابر تهدیدات امنیت سایبری در سال 2021 است.

انتظار می‌رود فلسفه مدل‌سازی تهدید در سال 2021 رایج شود. زیرا کارشناسان امنیتی تمام شکاف‌های فرایند امنیتی مشاغل کوچک و متوسط ​​را برطرف می‌کنند. ایده این است که به سازمان‌ها کمک کنیم تا درک بهتری از چشم‌انداز تهدیدات امنیت سایبری داشته باشند.

. همچنین به شرکت‌ها اجازه می‌دهد تا لیست اولویت خریدهای امنیتی ایجاد کنند. مشاغل می‌توانند تهدیدات داخلی خود را به سرعت ارزیابی کنند و می‌دانند برای مقابله با این تهدیدها چه چیزی بخرند.

استقرار راه‌حل‌های امنیتی هوش مصنوعی

دورکاری در سراسر جهان، رایج شده است. متاسفانه این امر مشاغل را در معرض حملات سایبری فزاینده‌ای قرار می‌دهد. ضروری است که پرسنل بخش ITSM، سریع و جامع به این تهدیدها پاسخ دهند. به این صورت که به صورت مداوم به شبکه وصل باشید و در کمترین زمان ممکن، تهدیدات را شناسایی کنید. این کاری است که بشر نمی‌تواند انجام دهد.

راه حل، پیاده سازی مدل‌های مبتنی بر هوش مصنوعی (AI) است. مدل‌های هوش مصنوعی، می‌توانند فعالیتهای کارکنان شما را برای ایجاد یک مبنا تجزیه و تحلیل کنند. در صورت مشاهده فعالیت‌های مشکوک، به بخش امنیت و یا پرسنل ITSM شما هشدار می‌دهد. این امر باعث می‌شود تا کارکنان فناوری اطلاعات بتوانند به موقع نفوذ سایبری را تشخیص دهند.

قوانین حفظ حریم خصوصی داده‌ها در راه است

در سال 2020 تعداد زیادی لایحه حریم خصوصی داده‌ها در بسیاری از کشورها ارائه شد. اکثر این لوایح به دلیل به دلایل مختلف، به حالت تعلیق درآمد. با این حال، انتظار می‌رود قانونگذاران در سال 2021 از حالت تعلیق خارج شوند. در نتیجه، کارکنان ITSM باید مراقب هرگونه تغییر در حفاظت از داده‌های مصرف کننده در زمینه تهدیدات امنیت سایبری در سال 2021 باشند.

بیشتر این لایحه‌ها مربوط به نحوه جمع‌آوری و استفاده شرکت‌ها از اطلاعات منحصر به فرد مصرف‌کننده مانند ویژگی‌های بیومتریک و تشخیص چهره است. به عنوان مثال، قانون حقوق خصوصی مصرف‌کننده، شرکت‌های آنلاین را از تجزیه و تحلیل اطلاعات کاربران منع می‌کند. این لایحه همچنین به موضوع الگوریتم‌های هوش مصنوعی در زیرساخت‌های تصمیم‌گیری مشاغل می‌پردازد. بدون درک تأثیر این قانون جدید، کسب و کار شما جمع‌آوری و استفاده از داده‌های مصرف‌کننده بدون نقض قانون را با مشکل مواجه می‌کند.

خطرات مبتنی بر اتوماسیون

شکی نیست که اتوماسیون در دهه آینده بر فضای فناوری تسلط دارد. متأسفانه هکرها همچنین از اتوماسیون برای ایجاد ویروس‌های پیشرفته، جاسوس‌افزارها و باج‌افزارها استفاده خواهند کرد. بهترین پاسخ شما این است که فرآیندهای ITSM خود را قبل از اتصال به پروتکل‌های امنیتی خودکار کنید.

خودکارسازی پروتکل‌های ITSM به دستگاه‌های امنیتی، قابلیت‌های نظارت بر کسب و کار شما را افزایش می‌دهد. علاوه بر این، اطمینان حاصل می‌کند که افزودن ITSM، سیستم امنیتی زیرساخت فناوری اطلاعات شما را به خطر نمی‌اندازد.

کاتالوگ خدمات

شاید برایتان عجیب باشد که سرویس خدمات چطور می‌تواند با تهدیدات امنیتی مقابله کند. اما کاتالوگ خدمات، می‌تواند چشم‌انداز جدیدی را برای پاسخ امنیتی شما به ارمغان بیاورد. کارکنان شما قادر خواهند بود دارایی‌ها و خدمات شرکت را به صورت بصری مشاهده کنند. در صورت شناسایی خدمات یا دارایی مشکوک، فورا امنیت فناوری اطلاعات را مطلع می‌کنند. بنابراین، کاتالوگ خدمات نرخ پاسخ را افزایش می‌دهد.

کاتالوگ خدمات باعث افزایش همکاری بین تیم‌های مدیریت امنیت و خدمات فناوری اطلاعات می‌شود. چنین مشارکتی برای شناسایی سریع هرگونه تهدید امنیتی اضافی ضروری است.

سخن آخر تهدیدات امنیتی در سال 2021

انتظار می‌رود چشم‌انداز تهدیدات سایبری در سال 2021 تغییر کند. همانطور که هکرها روش‌های جدیدی برای به خطر انداختن کسب و کار شما امتحان می‌کنند، پرسنل ITSM باید آماده هرگونه حمله باشند.
به طور مثال، شما باید پرسنل ITSM خود را در مورد مزایای همکاری با تیم امنیت سایبری در شناسایی تهدیدهای جهش یافته امنیت سایبری در سال 2021 و پس از آن، آموزش دهید. این امر به احتمال زیاد کسب و کار شما را از “تعطیلی” غیرمنتظره فناوری در آینده نجات می‌دهد.

منبع: گامادسک

  • محمدحسین خان محمدی
  • ۰
  • ۰

اگر می‌خواهید همکاری کارکنان را در میز خدمات فناوری اطلاعات خود در عملیات گسترده‌تر فناوری اطلاعات و در سراسر سازمان خود تقویت کنید‌، این مقاله برای شما مناسب است. در این مقاله‌، پنج مرحله کلیدی را برای بهبود عملیات و نتایج شما از طریق ایجاد محیط مناسب برای همکاری موثر بیان می‌کنیم.

بهبود میز خدمات 5 گام برای پیشبرد همکاری

مرحله 1: فشار را کاهش دهید و با همکاری سلف سرویس‌، فضایی را برای همکاری بیشتر ایجاد کنید

هنگامی‌که انتخاب توسط خود شخص به طور موثر اجرا می‌شود‌، می‌توان یکی از بهترین روش‌ها برای کاهش قابل توجه بار روی میز سرویس را نام برد.

در تجربه هورن بیل‌، هنگامی‌ که سلف سرویس (انتخاب توسط شخص) با هدف اصلی بهبود تجربه خدمات کارکنان‌، به همراه دانش غنی‌، سوالات متداول و فیلم‌های آموزشی همراه با خودکار کردن کارهای ساده طراحی شده باشد‌، پذیرش کارکنان افزایش می‌یابد. به این ترتیب میز خدمات از کاهش حجم تیکت و توانایی رسیدگی به حوادث یا درخواست‌های ورودی به ترتیب اولویت کسب و کار سود می‌برد.

پرسنل بخش پشتیبانی فناوری اطلاعات شما می‌توانند با صحبت و تبادل نظر درباره مسائل مربوط به فضاهای کاری مشارکتی، اطلاعات و تخصص خود را در تیکت‌ها به اشتراک بگذارند و با انجام کار‌، دانش حیاتی را به دست آورند. گسترش همکاری، فراتر از میز خدمات است.

مرحله 2: موانع همکاری را بشناسید

تحقیقاتی توسط Harvard Business Review (یک نشریه عمومی‌ در زمینه مدیریت است) انجام شده است که در این تحقیقات، مجموعه‌ای از موانع همکاری موفق در سازمان‌ها را نشان می‌دهد. سه موانع اصلی همکاری موفق که توسط این تحقیق مشخص شده است عبارتند از:

  • عدم سازماندهی مشخص و عدم همکاری بین دپارتمانی (67٪)
  • ریسک نکردن (35٪)
  • بدون هدف روشن از رهبری (32).

مرحله 3: تشخیص دهید که نقش رهبری بسیار مهم است

مقاله ‌هاروارد Business Review به نام “هشت راه برای ایجاد تیم‌های مشارکتی” رفتار رهبران ارشد یک سازمان را، به عنوان یکی از مهمترین عواملی که باعث موفقیت در اتخاذ همکاری می‌شود‌، برجسته می‌کند.

موفق‌ترین رهبران کسانی هستند که در مراحل اولیه تغییر رویکرد سازمان خود به سمت همکاری، وظیفه‌گرا هستند، اهداف واضحی را بیان می‌کنند‌، در بحث‌ها شرکت می‌کنند و مسئولیت‌های اعضای تیم را مشخص می‌کنند. فرهنگ جدید نیاز به تقویت دارد.

مرحله 4: فناوری باید عامل تغییر باشد

امروزه‌، با همه‌گیری جهان از بیماری کرونا، فناوری اطلاعات باید به دو سئوال پاسخ دهد:

  1. چگونه می‌توانیم جلسات خود را به صورت مجازی برگزار کنیم و جایگزین جلسات فیزیکی کنیم؟
  2. چگونه بخش مدیریت می‌تواند از فناوری اطلاعات به نحوی استفاده کند که بتوان از تمامی‌ابزارها به منظور همکاری استفاده کرد تا به اکوسیستم کسب و کار، صدمه‌ای وارد نشود؟

مهمتر از همه‌، همکاری باید در کار هم گنجانده شود تا اطمینان حاصل شود که نقش اساسی در حمایت از فرایندهای کسب و کار به درستی ایفا می‌شود.

مرحله 5: مراقب مشکلات مشترک همکاری باشید

ما اغلب از مشاغل کسب و کارهای بزرگ می‌شنویم که ابتدا با موافقت اولیه، ابزارهای همکاری خود را راه‌اندازی می‌کنند اما بعد از مدتی، دیگر از این ابزارها استفاده نمیکنند. اعم از Microsoft Teams، Slack. این ابزارها “برنامه های مقصد” نیستند؛ یعنی ابزارهایی نیستند که کارکنان هنگام ورود به بازار کار از آنها استفاده کنند. متاسفانه اکثر مردم، برنامه مقصد اصلیشان، ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی است! یعنی فقط قادرند از ایمیل به عنوان ارسال و دریافت پیام و همکاری با همکارانشان استفاده کنند.

این تنها یکی از پنج مشکل کلیدی همکاری است که ما در مقاله فوق به آن توضیح دادیم. امیدوارم این به تفکر شما در مورد بهبود همکاری کمک کرده باشد.

منبع: گامادسک

  • محمدحسین خان محمدی